2.7.2017

Päivitystä hotellipihalla, vihersisustusta patiollaKomea luonnonkiviseinä toimii alueen katseenvangitsijana.

 
Rungolliset tuijat ja kellertävät katajat nousevat kaakaokatteesta kauniisti esiin.
Hortensiat ja neilikat ovat istutusalueen kukkivat kasvit, päävärinä valkoinen.
 
Pihalta on suora näköyhteys merelle
 
Hotellin piha ennen kunnostusta.

Hotellin sisäpiha oli unohdettu, istutukset rikkakasvuston vallassa.
Työn tilaus tuli melko viime tipassa: aikaa avajaisiin oli kaksi päivää. Asiakas antoi kädet vapaat kasvien ja tyylin suhteen.
Nämä pikatyöt ovat haastavia paitsi aikataulun myös materiaalin suhteen. Kaikkea ei aina ole heti saatavilla, mutta nyt löytyi kaikki tarvittava. Kitkemistyön jälkeen päästiin istutuksiin, jotka viimeisteltiin luonnonmukaisella kaakaokatteella.

Myös pikkupatio oli päivitystä vailla. Tarkoitus oli saada tilaan vehreyttä, ja ajan kanssa, kunhan kasvit pääsevät kasvuun, myös näkösuojaa.
Helppohoitoisuus oli ensimmäisenä toivelistalla, joten tälle patiolle valittiin paljon monivuotisia kasveja istutettuina termoruukkuihin. Niitä ei tarvitse viedä talvelta suojaan, vaan kasvit talvehtivat ruukuissaan. Myös perennat ja monivuotiset yrtit ilahduttavat asukasta vuosi toisen jälkeen.
Kukintaa ja väriä saatiin nopeasti vaaleanpunaisen sävyisistä kesäkukista.

Termoruukku on hyvä valinta monivuotisille istutuksille. Sadunkuusamat ja lännenkimikit talvehtivat paikoillaan, eikä niitä tarvitse viedä pois terassilta talveksikaan.

Värimaailma heijastaa rakennuksen värejä.
 
Patio oli ankea ennen kunnostusta.

Ikkunasta aukeaa taloyhtiön parkkipaikka, joten siihen oli saatava näkösuojaa, joka toimisi ympärivuotisesti. Syksyn tullessa lehtikuusi saa koristukseksi valoköynnöksen.

Monivuotisista kasveista saa nopeasti tilan vehreyttäjän, tässä piippuköynnös ja rungollinen lehtikuusi.
- Pihalla.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti