5.4.2017

Romanttinen unelmapuutarha hiekka-aavikolla 
 
Hiekka-aavikko, merituuli, aurinko ja pari mäntyä.. Tästä lähdettiin liikkeelle tämän nyt jo ihan valmiin puutarhan kanssa.
Oikeasti hiekka-aavikko, metrikaupalle hienoa rantahiekkaa. Ärhäkkä merituuli, puhalsi läpi tontin pöllyttäen hiekkaa ja viilentäen jo ennestään viileää tonttia. Aurinko, joka paistoi tontille lähes koko päivän, muutama säilytetty mänty tarjosi vähän varjoa.
 Tästä lähdettiin liikkeelle.
Tämä puutarha on yksi meidän lippulaivojamme, lempilapsi.

Syitä on kaksi. Ensimmäinen syy on kiinteistön ihanat omistajat, jotka pitävät puutarhastaan todella hyvää huolta. Toinen on pihan kukoistus, se on vuosi vuodelta aina vaan komeampi. Kiitos hyvän hoidon ja hyvän pohjatyön.
Tontti on vuosi vuodelta suojaisampi ja lämpimämpi, istutetut suuren kasviryhmät antavat suojaa merituulelta. Eli kasvuolosuhteetkin paranevat vuosi vuodelta, kuten puutarhakin.

Kasvilajeja on runsaasti, kuten tyylille on tyypillistä. Hortensioita ja angervoja on useita eri lajikkeita, hedelmäpuita, marjapensaita, pioneja, kurjenpolvia, päivänkakkaroita, kuunliljoja, esikoita, mansikoita jne. Havuja on myös useita lajeja, hemlokeista erilaisiin katajiin ja marjakuusiin.


Helmi ja lippulaiva, ehdottomasti.
- Pihalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti