31.10.2016

Fiskars - niin lähellä, silti ihan kuin muualla

Tämä resepti toimii aina, olen sen hyväksi havainnut jo vuosia. Kun ahdistaa, stressaa, hapettaa tai maailma ei kulje kuten toivoisi, käynti Fiskarsissa helpottaa oloa. Niin nytkin.

Johtuuko se satoja vuosia vanhasta ympäristöstä, vanhoista ja viisaista puista vai pysähtyneisyyden tunteesta?






Tarkoitus oli perehtyä Stenhusetin puistoalueen kunnostusprojektiin, jonka luulin olevan valmis.
Sitä se ei ole, mutta mestarillisen maisema-arkkitehti Gretel Hemgårdin kädenjälki oli selvästi havaittavissa.








Kylä on kuin karamelli, niin kaunis kaikkina vuodenaikoina. Tähän saakka suosikkini on ollut joulunaika, mutta nyt tämä synkkä syksyinen päivä käänsi pääni.

Joenvarrella - ja joessa - on kuukauden ajan TuliValo-tapahtuma. Ohjelmassa on elävää tulta ja upeita valaistuja hahmoja joessa. Pimeän aikaan tunnelman täytyy olla upea!

Minä vetäydyin illan hämärtyessä huoneeseeni, sillä vaikka työstressi vähentyi, ei työt silti kadonneet. Vietin illan koneen äärellä. Tosin löysin ihan uutta puhtia valaistuskoulutusohjelmaan!






Mikäli puut ja miljöö eivät stressiä karkota, niin sitten ainakin kaikki uniikki käsityö ja muu tarjonta, jota voi myös ostosterapiana käyttää.


- Pihalla.

4 kommenttia:

  1. Fiskars näyttää olevan todella viehättävä paikka. En ole koskaan käynyt siellä. Ehkäpä käyntikohde ensi kesälle. - Mukavaa alkavaa marraskuuta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti käynnin arvoinen paikka, kesällä ehkä parhaimmillaan.
      Vastaukseni myöhässä, joten toivottelen sinulle jo ihanaa alkavaa joulun odotusta :).

      Poista
  2. Miten minä vasta nyt löysin tieni tänne blogiisi?! No parempi myöhään, kuin ei milloinkaan:) Fiskars ja Billnäs ovat itsellenikin todella tärkeitä paikkoja, ihanaa kun ne ovst niin lähellä,ihan naapuripitäjässä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Minna, ja minä nyt vasta löysin vastauksesi! Syy on kuumeessa, jota podin joulunpyhät. Hyvää, hyvää alkanutta uutta vuotta, tuokoon se ilon ja onnen.

      Poista