26.6.2018

Pikkupihan muutosleikki, perinteisestä rivitalopihasta monivuotisten ruukkuistutusten leikkikentäksi

 
Tarkoitus oli tehdä erilainen piha, omistajansa näköinen. Kyllä, piha-ammattilaisista on kyse. Suunnittelija piirsi "vasemmalla kädellä" ajatuksensa paperille, ja viherrakentajat sovelsivat luovasti ne toteen.
Nurmikkoa tai harmaata betonikiveä ei haluttu, joten ne saivat lähteä.
 

 
 
 

 
Pohjamaat vaihdettiin sopivampiin, ja uusi uljas italialainen pihalaatta sai arvoisensa pääroolin. Kivilaatta on hulppean kokoinen 50 x 100 cm, mutta vain parin sentin paksuinen. Asennukseen tarvitaan ammattilainen, jotta tulos pysyy paikoillaan - kivetystä ei saumattu lainkaan.
 
Istutusaltaat täytettiin puutarha- ja havumullalla, pensaat ja puut istutettiin ja ohut kate levitettiin vielä ennen talven tuloa.  
Miltä piha näytti ensimmäisen kesän alkumetreillä?
 
Ihan vauvankengissähän se on vielä, mutta perennat ovat löytäneet ruukkuihin, ruukut patiolle ja vanha köynnöshortensia innostui kevätleikkuun jälkeen huimaan kukintaan.
 
Vielä on paljon kasvettavaa, jotta piha saavuttaa kaiken komeutensa, mutta punainen lanka näkyy jo. Se on monivuotiset kasvit. Puut, pensaat ja koristeheinät istutusaltaissa, pionit, ruusut ja kärhöt ruukuissa. Viimeisenä vielä kasviluettelo ja yhteystiedot kivilaattoihin, mikäli kiinnostuit.

Kyllä tässä viihtyisi vaikka pidempään,
Pihalla.
 
Kasvit: isonietospensasta, koivuangervoa, jalohortensiaa the Bride, syyshortensiat Bobo & Grandiflora, köynnöshortensiaa, jalokärhöä, ruusuja, kiinanpioneja, päiväliljoja, kurjenpolvia, sianpuolukkaa, elefanttiheinää, jaloangervoa, varjorikkoa sekä suklaakirsikka ja kääpiöomenapuu


2 kommenttia: