5.5.2018

Suunnittele uusi patio tai terassi, osa 1. Valo: koeaja pation sijainti.
Voiko pihalla olla useampi paikka oleskelulle ja levolle? Totta kai, useimmiten se on itse asiassa pikku pakko.
Yleisin syy paikan valinnalle on auringonvalo - sitä täytyy olla oleskelualueella silloin, kun siellä aikaa vietetään.
 Ilta-aurinko grillauspaikalla ja aamuaurinko aamukahvipaikalla. Jos olet oikein onnekas, saattaa samalla terassilla olla molemmat, mutta yleisimmin tulevat puiden latvat tai talon seinät auringonvalon tielle.
Joten aloita seuraamalla aurinkoa - missä paistaa ja kuinka kauan. Ota mukaan kuppi teetä ja puutarhatuoli, kierrä piha auringon valoa seuraten. Huomioi, että keskikesällä aurinko on korkeammalla kuin alku- tai loppukesästä.
Jos olet aloittamassa ihan alusta ja olet uuden pihan onnekas omistaja, voit luoda pihasi aivan toiveittesi mukaiseksi.
Sijoita oleskelualueet luontevasti muiden toimita-alueiden yhteyteen.


Aamu- ja aamupäivän oleskelualueella vietetään loma-ajan laiskat aamukahvit, ja siitä on mukava siirtyä tarkastelemaan mahdollisen kasvimaan tai kasvihuoneen tilannetta.


Mikäli tuleva patio on iltapäivän ja ilta-auringon alla, suunnittele se riittävän suureksi, jotta ruokailuryhmä ja grilli mahtuvat patiolle ja niiden ohitse kulkeminen onnistuu helposti. Tämä on alue, jolla mitä todennäköisimmin vietetään kesän juhlat ja kestitään vieraat.
Jos tilaa on ruhtinaallisesti, tee oleskelualueesta monitasoinen: ruoka nautitaan talon yhteydessä olevalla terassilla ja jälkkärikahvit taas pihan tasossa olevalla patiolla. Yhtenäinen pintamateriaali portaineen yhdistää kaikki toisiinsa, ja lopputulos on harmoninen.


Vanhan pihan uudistus on usein haasteellisempaa kuin uuden pihan rakentaminen, mutta tulos on nopeammin valmiin näköinen.


"Ankkuroi" uusi patio tai terassi pihaan valitsemalla paikka, jossa kasvaa vanha kaunis puu tai iso pensasryhmä. Näin saat nopeasti tuloksen, joka näyttää siltä että se olisi ollut siinä aina.
Onko parempaa paikkaa nauttia illasta ja omasta puutarhasta kuin lempipuun alla?
- Pihalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti