29.1.2016

Harmaan karkottajat - kukkakauppiaat



Koko eteläinen Suomi on melko harmaan säätyypin vallassa. Minuun sää vaikuttaa paljon: aurinko tai kaunis talvimaisema antaa puhtia ja uusia ideoita, loska ja synkkä sää taas kadottaa ne alta aikayksikön.

Leikkokukat ovat kuuluneet minun elämääni aina, jo lapsuuden kodista opittuna. Vaikka ne eivät enää kuulukaan kukkakauppiaan ammattietuna arkeeni, on niitä silti saatava.

Kruunuvuokko (Anemone) on herkkä ja kaunis valkoisena.


Syreeni ja leinikki ovat alkukesän lajeja, mutta ne sopivat upeasti talvikimppuihin. Ja antavathan ne lupauksen keväästä!

Pastellisävyt harmaan päivän keskellä piristävät kummasti. Neilikka kantaa turhaan vielä hautakukan leimaa, samoin kuin kuvassa keskellä oleva kalla - ne ovat kestäviä leikkokukkia, joita saa lähes kaikissa sateenkaaren väreissä.

Puikkokämmekkä (Dendrobium) on talviajan suosittu orkidea. Se on helppohoitoinen ja kukkii kauan - kunhan saa valoa.

Perhoskämmekkä (Phalaenopsis) on ollut jo vuosia myydyin ruukkukasvilajike Euroopassa. Se on helppohoitoinen, tyytyy vähään hoitoon, ja kukkii kuukausia.

Jalohortensia (Hydrangea) on haasteellisempi hoidettava, mutta kiittää upealla ja pitkällä kukinnallaan. Sitä tulee lannoittaa ja kastella säännöllisesti. Kesäkuussa voit siirtää sen ulos ja istuttaa suurempaan ruukkuun tai maahan puolivarjoon. Ulkona hortensia kukkii aina ensimmäisiin pakkasiin saakka.

...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti