18.2.2016

Elämän (?) nälkä

Ajelin tänään asiakaskäynniltä kotia kohti ja radiossa soi Pave Maijasen Elämän nälkä. Seuraavaksi todettiin uutisissa penkkareiden sekoittavan ainakin Helsingin liikennettä.

Pakostakin muistui oma penkkaripäivä mieleen - vuonna kivi ja keppi. Muistatteko Jaana ja Ellu sen päivän? Oltiin pukeuduttu ylipainoisiksi koripallovahvistuksiksi Yhdysvalloista. Fyllinkiä oli ihopuvun alla melkoisesti, ja  palloista oli ilmat pihalla...
Äiti-parkani oli kauhusta jäykkänä: "Eikö sitä kuulu pukeutua joksikin kauniiksi?".  Vastapainoksi nuori herra Arfman oli pukeutunut maksulliseksi venäläiseksi naiseksi... Terveiset sinne vaan teatterinjohtajalle!

Yhdenlaisesta elämän nälästä toiseen - melko heikko aasinsilta, myönnän.
Kaikki kaunis ja syötävä on aina ollut kamerani kohteena. Tässä nyt sitä syötävää sitten, matkamuistoina kesälomalta Sevillasta. Meillä oli etuoikeus viettää kuukausi Sevillassa pari vuotta sitten.

Asuimme Metropol Parasolin lähellä, joka on jo nähtävyys itsessään. Sen lisäksi se on toimiva kokonaisuus: on museota, ravintolaa, näköalapaikkaa ja kauppahallia. Juoksulenkkini loppui aina sinne: syötävää oli niin aamupalapöytään kuin illalliseksi. Ehdottomasti yksi lempipaikkojani!

   
 
Parasol on valtava ja vaikuttava rakennelma, joka on kuudesta päivänvarjon muotoisesta osasta koostuvalla rakennelma. Korkeutta 28 metriä ja pinta-alaa yli 11 000 neliömetriä. Metropol Parasol on maailman suurimpia puurakennuksia. Ja meidän suomalaisten kunniaksi Metsäliiton Finnforest toimitti elementtejä rakennukseen.


Mutta parasta antia näköalojen ja tunnelmien ohella oli tuo syötävä anti.









Ja kaikki tämä nautittiin, tottakai - Pihalla.
 

2 kommenttia:

  1. Piristävä ja innostava blogi. Löysin tämän "erehdyksessä" Puutarha.netin kautta. Mukavinta ja sykähdyttävintä oli lukea "Tietoja minusta" sivuilta ulkomaanmatkailustasi, jossa etsiydyt aina luontoon, puistoihin, kasvien keskelle jne. Taidamme olla sukulaissieluja, sillä minä myös etsiydyn ulkomaanmatkoillani näihin kasvipaikkoihin. Olen viherrakennuspuutarhuri, tehnyt myös puutarhasuunnitelmia ja tykkään luonnosta sekä kasvillisuusympäristöstä "kuin hullu puurosta." :) Kamerani muistikortit täyttyvät kasvikuvista,vain harvoja kuvia maltan poistaa... Elän vahvasti luonnosta ja kasveista. Halu olisi kova kuvata, kirjoittaa ja innostaa muita tähän kasvien ihmeelliseen ja kauniiseen maailmaan -en kuitenkaan ole vielä löytänyt paikaani ihanassa kasvimaailmassa, jossa voisin hyödyntää taitojani. Ihanaa oli lukea, kuin appivanhempien puutarhayritys sai sinut koukkuun ja sille tielle menit ja jäit. Olen iloinen puolestasi, noudatit johdatusta ja viihdyt. Ehkä minäkin löydän vielä sen tavan, jolla voin antaa innostuneen panokseni luonnon ja kasvien hyväksi. Taidan välillä kurkata tänne blogiisi... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sanoistasi!
      Parastahan tässä työssä on se, että saa tehdä sitä mistä pitää, varmasti löydät oman paikkasi. Ja ihanaa, jos kurkkailet :)

      Poista